Onze zwemlessen


Onze gediplomeerde instructeurs hebben tijdens de zwemlessen maar één doel: jouw kind, goed, veilig en op een leuke manier leren zwemmen. Met de drie officiële zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid  bereiden we kinderen graag voor op een leven lang veilig zwemplezier.

Kleine groepen

Wanneer kinderen bij ons beginnen voor hun A -diploma, komen ze terecht in een kleine groep. Met 6 kinderen in badje 1 en 8 in badje 3, kunnen we de kinderen de individuele aandacht geven die ze nodig hebben. 

Wat doen ze bij onze zwemles? 

Spelenderwijs worden de kinderen vertrouwd met het water. De les duurt 45 minuten waarin de kinderen continue in het water zijn. Al springend en duikend leert een kind het beste zwemmen. Zo duiken ze in badje 1 in ondiep water naar speelgoed en worden er in badje 3 zoveel mogelijk spetters geproduceerd tijdens het rugcrawl trappelen. Naarmate je kind meer zelfvertrouwen krijgt en beter kan zwemmen, worden de lessen serieuzer. En dan op naar diploma A, B en C! 

Online meekijken naar de vorderingen

De vorderingen van je kind houden we nauwlettend in de gaten. Je zult onze zwemdocenten dan ook regelmatig langs de kant zien staan met een tablet. Elke les wordt er gekeken wat een kind al kan en waar hij/zij nog aan kan werken. Zo weten we precies waar aan gewerkt kan worden totdat je kind naar het volgende niveau kan. Dit is voor jullie zelf ook in te zien via de online tool Mijn Marnix.

Drijfpakje

Voor een optimale veiligheid maken wij voor diploma A gebruik van drijfpakjes. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel. Hierin voelen kinderen zich daadwerkelijk veiliger én hebben ze de volledige bewegingsvrijheid om alle ervaringen die ze opdoen zo natuurlijk mogelijk te laten zijn.

Elke les is kijkles

Bij Het Marnix mag je als ouder/verzorger elke les bij je kind kjiken. Je kan er voor kiezen om langs de kant van het zwembad te zitten of boven bij Het Plantsoen met een kop koffie en wifi af en toe een blik naar beneden te werpen. We proberen elke les een extra zwemdocent langs de kant te hebben aan wie je vragen kan stellen over de zwemlessen en vorderingen van je kind. Zo proberen we ook ouders te betrekken bij de zwemlessen.

Zo snel mogelijk afzwemmen

Wij hebben elke maand een moment waarop er afgezwommen kan worden voor je A, B of C-diploma. Je kind zit dus niet onnodig lang in een groepje omdat het afzwemmen net is geweest. 

Wanneer gaat de les niet door?

De zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma gaan het hele jaar door, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie en op officiële feestdagen ( Paasdagen, Hemelvaartsdag, Koningsdag, en Pinksteren). Op deze momenten geldt een aangepast rooster en vervallen alle zwemlessen. Uiteraard wordt de les die niet doorgaat, niet in rekening gebracht.

Gedragscode Zwembadbranche 

Door de Nationale Raad Zwemveiligheid  is een gedragsprotocol zwembranche opgesteld. Het Marnix onderschrijft dit protocol en heeft zich geconformeerd aan de gedragsregels.
Met nadruk willen wij de beschikbaarheid van een landelijk telefonisch meldpunt onder uw aandacht brengen.
Het gedragsprotocol en het nummer van het landelijk telefonisch meldpunt vindt u op de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Het Marnix is in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma's

Meer informatie?
Bekijk hier de actuele tarieven van deze activiteit, of kijk in onze app. 

Klik hier om in te schrijven

Tot snel in Het Marnix!

Cookie instellingen