Zwemdiploma's

Met de drie zwemdiploma's van Nationale Raad Zwemveiligheid bereiden we je kind voor op een leven lang veilig zwemplezier. 

Het A-diploma:

Bij dit eerste officiële zwemdiploma zetten we alles in het teken van watervrij worden en het oefenen van de belangrijkste zwemslagen. Samen leren we de schoolslag, rugslag, de borstcrawl, het watertrappen en we zwemmen door het gat in een zeil. Ook maken we een start met het zwemmen met kleding aan. 

Bij het A-diploma maken we gebruik van verschillende 'badjes'. In badje 1 zijn we voornamelijk bezig met het watervrij maken van de kinderen. Dit doen we al spelend en spetterend. Naarmate je kind meer zelfvertrouwen krijgt en beter leer zwemmen, gaat het door naar de volgende badjes.  

Het B-diploma:

Bij het B-diploma breiden we de verschillende zwemslagen uit en verzwaren we deze. Belangrijk bij dit diploma zijn het goed kunnen duiken en het extra uithoudingsvermogen waardoor de zwemslagen makkelijker langer zijn vol te houden. Tijdens de lessen voor het B-diploma zwemmen we altijd met kleren aan.

Het C-diploma:

Het laatste officiële diploma dat je kind bij ons kan halen is het C-diploma. Hierbij staat het zelfreddend vermogen centraal. We letten op de verschillende zwemslagen. Ook geven we veel aandacht aan het extra uithoudingsvermogen. Bij dit diploma bereiden we je kind voor op een leven lang veilig zwem- en watersportplezier! 

Cookie instellingen