Over ons

Welkom bij Het Marnix, onderdeel van St. Sportbedrijf Amsterdam Centrum. 

Stichting Sportbedrijf Amsterdam-Centrum (SpACe) is de overkoepelende stichting van een aantal vestigingen en een samenwerkingsverband. De stichting beheert en exploiteert de sportvoorzieningen in het Centrum van Amsterdam. 
* Het Marnix
* Sporthal Oostenburg
* Sportpark Parkschouwburg

Stichting Sportbedrijf Amsterdam Centrum (SpACe) is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk.

Het Marnix
Is een modern, multifunctioneel sportcentrum in het hart van Amsterdam. Een plek waar jong en oud kunnen sporten en ontspannen. In Het Marnix hebben wij twee zwembaden en een grote sportzaal welke ook voor particuliere verhuur beschikbaar is. Daarnaast huisvesten wij Spa and Health Club Sento en de horeca Het Plantsoen.

Onze missie
“SpACe exploiteert maatschappelijke sportvoorzieningen in eigendom van de gemeente Amsterdam, en levert daarmee haar bijdrage aan de gezondheid van Amsterdammers, en is deskundig in het aanbieden van activiteiten in haar zwembaden. Onze medewerkers zijn de succesbepalende factor van onze dienstverlening”
 
Onze visie
“We gaan zo bewust mogelijk om met maatschappelijk middelen, waarmee we zo veel mogelijk veiligheid, beleving en gemak willen bieden aan onze medewerkers en bezoekers. We streven naar een optimum tussen maatschappelijk en financieel resultaat. We zijn een betrouwbare, transparante en op samenwerking gerichte partner naar al onze belanghebbenden.”

Wat vinden wij hierbij belangrijk?
Onze kernwaarden: Gastvrijheid; Servicegericht; Prijsbewust met concurrerende tarieven; Onderscheidend, ‘Net even anders’; Professioneel; Betrouwbaar.

Het succes van Sportbedrijf Amsterdam Centrum: Sportcentrum Het Marnix is een duidelijk zichtbaar voorbeeld van de succesformule van Sportbedrijf Amsterdam Centrum: In Het Marnix wordt, naast het reguliere aanbod,badwater geboden aan zeer veelzijdige doelgroepen uit het sportbeleid van de gemeente Amsterdam:
  • Jeugd- en jongeren (4 tot 18 jaar);
  • 65-plussers; Mensen met een kleine beurs en sociaaleconomisch zwakkeren;
  • Mensen met een beperking of chronische ziekte.


De mensen achter Sportbedrijf Amsterdam Centrum
Eén van de belangrijkste krachten van Sportbedrijf Amsterdam Centrum zijn haar vakbekwame, enthousiaste en betrokken medewerkers. Wij kunnen niet zonder onze facilitaire medewerkers die ervoor zorgen dat alles veilig en schoon is. Of de receptiemedewerkers die zorgen voor een warm welkom. Uiteraard is een zwembad niets zonder zwemdocenten en toezichthouders. En aan de achterkant zit een team op kantoor die de boel draaiende houden. Samen zorgen we voor een fijne, veilige, gezellige werkplek waar onze bezoekers net zo blij zijn en ondertussen aan hun gezondheid werken. 

Wil jij ook werken bij deze bruisende organisatie? Kijk dan bij werken bij.

De Directie van Sportbedrijf Amsterdam Centrum is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Zij wordt gecontroleerd door de Raad van Toezicht. Wilt u met ons in gesprek over de uitvoering van het Sportbeleid van de gemeente Amsterdam? Neem dan gerust contact met ons op via receptie@hetmarnix.nl 

Veel sport- en recreatieplezier gewenst!
Met vriendelijke groet,
Eric Kuiper
Directeur

Cookie instellingen