Zwembaden

Zwemmen in Het Marnix is een bijzondere ervaring. Midden in de stad, aan de rand van de Jordaan, ligt ons prachtige, moderne zwembad. Extra bijzonder is zwemmen in het wedstrijdbad. Wie tijdens het zwemmen naar buiten kijkt waant zich in open water tussen de boten en eendjes van de Singelgracht. Een bijzondere beleving!

Wedstrijdbad

Het wedstrijdbad (25 x 12,5 meter) beschikt over een beweegbare bodem, die wordt aangepast naar de activiteit van het moment. Voor banenzwemmen kunnen we 5 banen creeëren met lijnen. 
Natuurlijk zijn er altijd toezichthouders aanwezig langs de kant, maar voor extra veiligheid is het wedstrijdbad uitgerust met een drenkelingendetectiesysteem. 

Langs de kant kunnen ongeveer 50 mensen plaatsnemen. Vanaf Het Plantsoen boven is het wedstrijdbad ook goed te bekijken.

Instructiebad

Het instructiebad (20x10 meter) kan door de beweegbare bodem in diepte versteld worden. Hierdoor kunnen we het bad aanpassen naar de wensen van onze bezoekers. Zo kan bijvoorbeeld aan de ene kant (0,86m) geoefend worden door de kinderen die nét op zwemles zitten, terwijl er aan de andere kant (1.40m) al écht gezwommen wordt.

De watertemperatuur is 30°C. Deze temperatuur is fijn voor kinderen die zwemles nog best spannend vinden; het warmere water helpt ze ontspannen. Ook senioren, mensen met reuma en mindervaliden hebben baat bij deze temperatuur. Of als je gewoon van een lekker warm bad houdt.

Een schoon Het Marnix

In Het Marnix desinfecteren we het water van onze zwembaden met een milieuvriendelijke zoutoplossing. Daardoor krijg je geen prikkende ogen, de kans op klachten van een chloorallergie is veel kleiner én je ruikt niet de klassieke chloorlucht waar zwembaden om bekend staan. 


Onze zwembaden huren?

Beide zwembaden van Het Marnix zijn te huur voor sportactiviteiten als wedstrijdzwemmen, aquasport of bijvoorbeeld bewegingstherapie. Het kan allemaal in Het Marnix! Bij elke activiteit staat de veiligheid van de bezoekers voorop, daarom kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

Voor informatie, stuur een mail naar verhuur@hetmarnix.nl

Interesse in onze huurmogelijkheden?

Cookie instellingen