Spelregels

Veiligheid voorop! Ben je door de toegangspoortjes? Laat je kind dan, voor of na de les, nooit alleen. Een kind mag niet alleen bij de kleedruimtes, toiletten en douches zijn.

Kom op tijd! Op het moment dat de zwemles begint, moet je kind omgekleed in het zwembad zijn. De poortjes gaan 15 minuten voor de starttijd open, dus er is dus voldoende tijd om om te kleden. Op de starttijd van de les gaan de poortjes niet meer open en kun je niet meer naar binnen. Te laat voor de les = geen les! We zijn hier heel streng in, omdat laatkomers de les te veel verstoren.

Ophalen na de zwemles. 15 minuten voor het einde van de zwemles kan je door de poortjes om je kind weer op te halen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de zwemles op zwemzaal te volgen. Let op: in de periode tussen brengen en ophalen kunnen ouders/verzorgers tussentijds geen gebruik maken van de toegangspoorten. Hiermee zorgen we met z’n allen ervoor dat het overzichtelijk blijft bij de entree.

Neem altijd je polsbandje mee. Dan krijg je gemakkelijk toegang tot het zwembad. Op het polsbandje staan alle gegevens vanj e kind, inclusief de voortgang van de zwemlessen. Zijn er meerdere mensen die je kind naar zwemles brengen? Voor € 10,00 is een extra polsband te koop. Ben je een keer het polsbandje vergeten, dan moet je een eenmalig bandje aanschaffen voor € 2,00.

Zwempakje. De zwemlessen (voor het A diploma) in Het Marnix worden gegeven met behulp van een drijfpakje. Deze aanpak krijgt razendsnel voet aan de grond in Nederland. Het is een bewezen zwemlesmethode die de veiligheid en het zwemplezier bevordert omdat de leerling minder ‘stil’ ligt tijdens de zwemles. Dit zorgt er mede voor dat leerlingen sneller afzwemmen. Het drijfpak vergroot het plezier en de veiligheid in het water. Het gebruik van het drijfpak vergroot het zelfvertrouwen van het kind waardoor de kinderen vrijer worden in het water en met meer plezier zwemmen.

Om zwemles te volgen (voor het A diploma) bij Het Marnix is het verplicht om het drijfpak te dragen. Zonder het drijfpakje is het volgen van de zwemles niet mogelijk, de zwemles komt dan te vervallen en kan niet worden ingehaald. De eerste keer dat je kind komt zwemmen krijgt het kind een drijfpak. Dit pakje is in principe van jullie, behalve als je binnen 7 maanden stopt met zwemles bij het Marnix (bijvoorbeeld omdat je kind afzwemt of om een andere reden), dan ontvangen we het pakje graag retour. Mocht het pakje kwijtraken, dan moet je een nieuwe kopen. Deze is te koop bij de receptie van Het Marnix. Wij hebben eerder gebruikte drijfpakken van €32,50 of een nieuw drijfpak van €65,-.

Mijn Marnix Elk kind dat bij ons zwemles krijgt heeft een eigen online omgeving (leerlingvolgsysteem). Hier worden de vorderingen van je kind bijgehouden, kun je het abonnement verlengen en/of persoonlijke gegevens aanvullen of wijzigen. Meer informatie en de handleiding over Mijn Marnix is hier te vinden.

Online betalen Het abonnement voor zwemlessen is online makkelijk te verlengen via Mijn Marnix. Hier is ook te zien tot wanneer je abonnement geldig is. Bij de ticketautomaten in de hal van Het Marnix kan dit ook. Bij de receptie kunnen wij deze helaas niet verlengen. Op factuur betalen is ook niet mogelijk.

Let op: als je abonnement al is verlopen, betaal je eerst de afgelopen periode. 

Verleng het abonnement op tijd Voor de zwemlessen in Het Marnix koop je een persoonlijke abonnement. De eerste keer betaal je deze bij de receptie, daarna betaal je elke maand voor nieuwe lessen via Mijn Marnix of aan de ticketautomaat in de hal.

Het abonnement loopt altijd door, m.u.v. de kerst- en zomervakantie en bij langdurige ziekte. Ook als je kind om persoonlijke redenen (bijvoorbeeld vakantie of een andere afspraak) niet naar de les komt, loopt het abonnement door. De plek in de groep is bestemd voor jouw kind. Hierdoor ben je verzekerd dat jouw kind altijd kan zwemmen in zijn/haar eigen groep.

Afzeggen van zwemlessen Het is mogelijk om de zwemles af te zeggen (reguliere zwemles A, B en C) en op een ander moment in te halen. Want het kan natuurlijk voorkomen dat het een keer niet uitkomt om de zwemlessen te volgen. Daar hebben we de volgende regels voor;

  • Een zwemles moet minimaal 1 week van te voren worden afgemeld via Mijn Marnix. Dat is precies een week voor de begintijd van de zwemles of eerder. Zo hebben andere ouders genoeg tijd om deze les in te plannen. Het is dus ook niet mogelijk om korter dan één week van te voren af te zeggen bijvoorbeeld bij ziekte of overmacht. 
    • Een voorbeeld: Mats heeft zwemles op dinsdag om 15:00. Als hij een keer niet kan, moet de dinsdag ervoor om uiterlijk 14:59 de zwemles afgezegd zijn.
  • Het abonnement moet op het moment van inhalen geldig zijn. Dat betekent ook dat er geen betaalachterstand mag zijn.
  • Als een zwemles op tijd is afgezegd, krijg je 1 credit.
  • Je kan maar 1a credit hebben. Je moet dus eerst je credit inzetten voor een inhaalles voordat je een nieuwe credit kan krijgen.
  • Een credit vertegenwoordigt alleen maar een waarde als inhaalles en kan niet tegen iets anders aan de kassa worden ingeruild.
  • Inhalen is alleen mogelijk voor de kinderzwemlessen A,B,C diploma.
  • Het afmelden via de receptiemail vinden wij heel fijn, maar wij kunnen hier niet handmatig een credit voor toevoegen. Afmelden en een credit ontvangen kan alleen via Mijn Marnix.

Lees hier meer over afmelden en inhalen van zwemlessen.

Omkleden in de grote kleedruimtes Voor de zwemlessen hebben wij speciale, grote kleedruimtes (nummer 1 t/m 4) zodat jullie voldoende ruimte hebben. Op de deur van de kleedkamer staat aangegeven waar je terecht kan. Het geslacht van de ouder is bepalend, een vader (/mannelijke begeleider) en kind kunnen terecht in de kleedkamer met een mannelijk icoon. Maken jullie gebruik van de kleine omkleedcabines, neem dan altijd persoonlijke eigendommen (incl. kleding!) direct mee. Achtergebleven kledingstukken kunnen wij verwijderen.

Wanneer gaat de les niet door? De zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma gaan het hele jaar door, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie en op officiële feestdagen (Nieuwjaarsdag, Pasen, Hemelvaart, Koningsdag, Pinksteren en Kerst). Op deze momenten geldt een aangepast rooster en vervallen alle zwemlessen. Uiteraard wordt deze les niet in rekening gebracht.

Geef ziekte en afwezigheid altijd door Afwezigheid bij de zwemlessen is altijd voor rekening van de deelnemer, ongeacht de reden van afwezigheid. De enige uitzondering die we hierbij maken, is bij langdurige ziekte. Onder langdurige ziekte verstaan wij een periode van vier (of meer) aaneensluitende weken. Bij langdurige ziekte halen we je kind uit de eigen lesgroep, zodat een andere deelnemer van deze plek gebruik kan maken. Is je kind weer beter? Meld dit dan z.s.m. bij onze receptie. Wij doen dan onze uiterste best om je kind zo snel mogelijk weer een passende plek te geven. Bij langdurige ziekte is het belangrijk dat je de afwezigheid van je kind direct op de eerste ziektedag bij ons meldt, niet achteraf. Doorgeven kan gemakkelijk via de Marnix app of per E-mail naar receptie@hetmarnix.nl Belangrijk: kinderen met hoofdluis, besmettelijke ziekten en open wonden mogen niet zwemmen. Mocht er aanvullende informatie zijn waardoor wij je kind beter kunnen helpen laat dit ons dan natuurlijk ook weten.

Afwezigheid Tijdens de lessen registreren wij de aan- en afwezigheid per kind. Is je kind minimaal 2 keer zonder bericht afwezig én is de geldigheid van je leskaart verlopen? Dan plaatsen wij je kind uit de lesgroep en deactiveren we de leskaart. Dit zodat een nieuwe leerling kan starten. Willen jullie weer starten met de zwemlessen? Dan kunnen wij de leskaart bij de receptie weer activeren. Wel komen de twee gemiste lessen voor eigen rekening. Voor het starten met de zwemlessen zijn we afhankelijk van de eventuele vrije ruimte in de lesgroep. Samen kijken we naar een passende oplossing.

Kijklessen Bij Het Marnix mag je als ouder/verzorger elke les bij je kind kijken. Je kan er voor kiezen om langs de kant van het zwembad te zitten. Of boven bij Het Plantsoen met een kop koffie en wifi, want vanaf daar heb je perfect zicht op het zwembad beneden. We proberen elke les een extra zwemdocent langs de kant te hebben aan wie je vragen kan stellen over de zwemlessen en vorderingen van je kind. Zo proberen we ook ouders te betrekken bij de zwemlessen. Vanwege de veiligheid mogen broertjes of zusjes zonder diploma helaas niet bij het zwembad kijken. Gelukkig zie je vanaf boven ook genoeg van de zwemles.

Cookie instellingen